Au fost raportate explozii în orașul Mariupol, ocupat de ruși, vineri seară, potrivit videoclipurilor de pe rețelele de socializare și a oficialilor ucraineni și pro-ruși, aceștia din urmă spunând că Ucraina a lansat două rachete cu rază lungă de acțiune, relatează CNN și Ukrainska Pravda.

Uzina Azovstal din MariupolFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

"La Mariupol a avut loc o explozie! Conform informatiilor disponibile acum, a avut loc o lovitură în zona Azovstal, este o coloana mare de fum”, a scris Petro Andriuscenko, consilier al primarului Mariupol, pe Telegram, care nu se află în Mariupol.

Consiliul orășenesc Mariupol destituit a declarat într-o postare pe Telegram că au avut loc greve la oțelăria Azovstal, care se află acum sub controlul Rusiei.

„Așteptăm vești bune”, a spus consiliul în postarea pe rețelele de socializare.

Ocupanții ruși au susținut că două rachete cu rază lungă de acțiune ar fi fost lansate în direcția Mariupol.

„S-au documentat bombardamente din direcția AFU [Forțele Armate ale Ucrainei]: la 20:10 [13:10 ET], 2 rachete cu rază lungă de acțiune au fost trase din nord-vest în direcția Mariupol”, a declarat Centrul Comun pentru Control și Coordonare al Republicii Populare Donețk (DPR), susținut de Rusia.

Imagini geolocalizate de către CNN ar arăta că atacul a avut locul pe locul uzinei Azovstal.

Un atac puternic al ucrainenilor a mai avut loc în Mariupolul atacat de ruși și pe 20 mai, unde ucrainenii ar fi lovit o bază cu 150 de soldați inamici.