Kremlinul a acuzat Ucraina că complotează să atace linii electrice de înaltă tensiune la două centrale nucleare din nordul Rusiei, informează joi agenția DPA, citată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri PeskovFoto: Vladimir Gerdo / Sputnik / Profimedia

„De fapt, acţiunile ostile ale regimului de la Kiev împotriva ţării noastre continuă”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de presă ruse Interfax.

El a comentat asupra unor rapoarte ale serviciului rus de securitate internă FSB privind arestarea a doi bărbaţi care ar fi vrut să arunce în aer linii electrice de înaltă tensiune la centralele nucleare pentru a scoate instalaţiile din funcţiune.

Ce ar fi raportat FSB

Potrivit FSB, o tentativă de sabotaj a avut loc înainte de 9 mai, ziua în care Rusia aniversează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

Autorii au încercat să arunce în aer aproximativ 30 de linii electrice de înaltă tensiune care duc la centrale nucleare din regiunea Leningrad în jurul oraşului Sankt Petersburg şi în regiunea Tver, la nord de Moscova, potrivit FSB.

Doi suspecţi ucraineni au fost arestaţi şi altul plasat pe lista de urmăriţi, a declarat serviciul de securitate.

FSB a raportat în mod repetat în legătură cu presupuse atacuri teroriste dejucate despre care spune că sunt opera sabotorilor ucraineni, aminteşte agenţia germană de presă.

___