Grupul de mercenari ruși Wagner a început să își retragă forțele din orașul ucrainean Bahmut și să își transfere pozițiile de acolo către trupele regulate rusești, a afirmat fondatorul său Evgheni Prigojin într-o înregistrare video publicată joi.

Evgheni Prigojin alături de luptători ruși din BahmutFoto: Captura Telegram

„Ne retragem unitățile din Bahmut. Începând de astăzi la ora cinci dimineața, 25 mai, până la 1 iunie, majoritatea unităților se vor replia în taberele aflate în ariergardă. Predăm pozițiile noastre armatei", a spus el, potrivit Reuters.

Videoclipul a fost postat pe Telegram de către serviciul său de presă și îl arată pe Prigojin îmbrăcat în echipament de luptă și stând lângă un bloc rezidențial afectat de lupte.

În ultima înregistrare video, Prigojin, care și-a exprimat în mod repetat criticile publice la adresa înalților oficiali ruși din domeniul apărării, a declarat că forțele sale vor fi gata să se întoarcă la Bahmut în cazul în care armata regulată nu va fi capabilă să gestioneze situația.

Prigojin a proclamat capturarea orașului Bahmut sâmbătă, după cea mai lungă și sângeroasă bătălie din război. Vladimir Putin i-a felicitat pe mercenarii Wagner pentru „eliberarea” Bahmutului și a spus că „toți cei care s-au distins în luptă vor primi medalii”.