Vladimir Putin a felicitat duminică forța de mercenari Wagner și armata rusă pentru cucerirea orașului Bahmut din estul Ucrainei, folosind numele localității din epoca sovietică, Artyomovsk, transmite Reuters.

Vladimir PutinFoto: Gavriil Grigorov / AP / Profimedia

Într-o declarație publicată pe site-ul Kremlinului, Putin a spus că bătălia - cea mai lungă și sângeroasă din cele 15 luni de război - s-a încheiat cu o victorie rusă și că toți cei care s-au remarcat în ea de partea Moscovei vor primi distincții de stat.

„Șeful statului a felicitat grupurile de asalt ale lui Wagner, precum și pe toți membrii unităților din cadrul Forțelor Armate ruse care le-au oferit sprijinul și acoperirea necesară pe flancuri, pentru finalizarea operațiunii de eliberare a orașului Artyomovsk (Bahmut)", se spus în comunicat.

„Toți cei care s-au distins vor fi recompensați cu medalii de stat", a adăugat el.

Volodimir Zelenski a părut să confirme duminică, din Japonia, pierderea Bahmut, însă un purtător de cuvânt al președinției ucrainene a spus că a fost înțeles greșit.

„Întrebare de reporter: Rușii au spus că au cucerit Bahmut. Răspunsul președintelui: Cred că nu", a scris Sergii Nykyforov pe Facebook. El a adăugat în ucraineană: „În acest fel, președintele a negat capturarea Bahmut".

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat sâmbătă că forţele ruse controlează în întregime oraşul Bahmut.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Serhi Cervatîi a dezmințit categoric informația: „Nu este adevărat. Unităţile noastre luptă la Bahmut”.