Trei sate din regiunea Kursk din Rusia, la granița cu Ucraina, au rămas marți fără curent, după ce o dronă a lansat explozibili asupra unei stații electrice, a declarat guvernatorul regiunii, relatează Reuters.

KurskFoto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

"Echipele de reparații efectuează în prezent lucrări de restaurare. Niciunul dintre rezidenți nu a fost rănit", a declarat guvernatorul Roman Starovoit pe Telegram.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, regiunile rusești din apropierea graniței cu Ucraina au raportat în mod repetat lovituri cu drone asupra infrastructurii lor civile.

Moscova spune că Kievul este direct responsabil pentru atacurile pe teritoriul său, dar Ucraina neagă acest lucru.

Acesta atac cu drone din Kursk vine la o zi după atacul „partizanilor” ruși în Belgorod.

Moscova a spus marți că a eliminat gruparea care a atacat Belgorod, iar regimul „antiterorist” instituit în regiunea rusă a fost ridicat. Cu toate acestea, imagini de pe rețelele de socializare par să infirme „lichidarea” „teroriștilor”, iar liderul Corpului Voluntarilor ruși spune că operațiunea este în desfășurare.

După două zile de lupte, Rusia spune că i-a înconjurat pe „teroriști” și a ucis pe peste 70 dintre ei, împingându-i pe restul înapoi în Ucraina. Decriși de Rusia drept militanți ucraineni, Kievul spune că aceștia provind din două grupuri paramilitare anti-Kremlin.

Oficialii ucraineni spun că sunt cetățeni ruși din Legiunea Libertatea Rusiei și Corpul de Voluntari Rusi (RDK) care încearcă să creeze o „zonă de securitate” pentru ucraineni.

Andrii Yusov de la Direcția de informații din Kiev a declarat că ambele grupuri lucrează „în mod autonom pe teritoriul Rusiei” și ucrainenii nu au fost implicați, în timp ce televiziunea ucraineană a spus că sunt milițieni și „voluntari ruși”.

Corpul Voluntar al Rusiei (RDK) a devenit important în martie 2023, participând la un raid transfrontalier în regiunea Breansk din Rusia, despre care a spus că a implicat 45 de persoane.

Urmărește ultimele evoluții din a 454-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.