Un om de afaceri rus în exil a avertizat că Putin nu poate fi oprit decât dacă țările vor înceta să mai cumpere bunuri rusești precum petrol și gaze, potrivit Sky News.

Evgeny ChichvarkinFoto: Tim Ireland / AP / Profimedia

Evgeny Chichvarkin - cândva unul dintre cei mai bogați tineri antreprenori din Rusia - a declarat că nici sancțiunile actuale nu se dovedesc eficiente.

„Atâta timp cât țările din Vest și din Est (încă) cumpără petrol, gaze, lemn, nichel, o mulțime de alte lucruri, de la Putin, el va fi confortabil, deoarece situația financiară din Rusia este destul de stabilă”, a declarat el pentru Sky News.

„Sancțiunile nu funcționează cum trebuie - PIB-ul Rusiei a scăzut doar cu aproximativ două procente, în ciuda acestor sancțiuni record. Asta înseamnă că aceste înseamnă că sancțiunile nu funcționează”, spune el.

Întrebat dacă el crede că Putin poate fi învins, el spune: „Asta depinde, din păcate, Ucraina trebuie să fie susținută cu bani lichizi, deoarece economia Ucrainei nu poate fi independentă pentru moment. O mulțime de tancuri, o mulțime de rachete, rachete... trebuie să fie livrate Ucrainei”.

Chichvarkin, în vârstă de 48 de ani, a câștigat milioane de euro prin intermediul firmei sale de vânzare cu amănuntul de telefoane mobile, înainte de a părăsi țara în 2008, după ce a făcut campanie împotriva corupției din Rusia. De asemenea, el l-a criticat direct pe Putin.

În prezent, trăind la Londra, unde conduce un magazin de vinuri în Mayfair, Chichvarkin ajută la strângerea de fonduri pentru a finanța materiale medicale pentru Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 454-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.