Misiunea de supraveghere aeriană a NATO în statele baltice va avea sediul temporar în Letonia în loc de Estonia în 2024, au afirmat duminică miniştri ai apărării din ţări vecine membre ale UE, relatează dpa și Agerpres.

Marea Britanie și Germania monitorizează împreună spațiul aerian al țărilor baltice membre NATO Estonia, Letonia și LituaniaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Alamy / Profimedia

Avioane de luptă şi personal desemnat la misiunea Poliţiei Aeriene sub comanda NATO în ţările baltice vor staţiona pe aerodromul Lielvarde din Letonia în timp ce pe aeroportul militar eston Ämari au loc lucrări de renovare.

Lucrările de renovare din Ämari urmează să înceapă în primăvara anului viitor şi ar urma să dureze şase până la opt luni, a afirmat ministrul eston al Apărării, Hanno Pevkur, aflat la Riga pentru o întrevedere cu omologul său leton.

Republicile baltice nu au apărare antiaeriană, bazându-se pe state partenere din NATO pentru a-şi patrula spaţiul aerian în apropierea graniţelor cu Rusia şi Belarus, notează dpa.

Urmărește ultimele evoluții din a 453-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.