Fostul președinte american Barack Obama și comediantul Stephen Colbert se numără printre cei 500 de cetățeni americani care vor avea interdicție de a intra în Rusia ca răspuns la ultima rundă de sancțiuni anunțate de Washington, a anunțat Ministerul de Externe de la Kremlin.

Barack ObamaFoto: Agerpres

De asemenea, ministerul a declarat că Rusia a refuzat ultima cerere a SUA de acces consular la reporterul Wall Street Journal, Evan Gershkovich, arestat în martie sub suspiciunea de spionaj, potrivit Sky News.

Această măsură a fost declanșată de refuzul SUA de luna trecută de a acorda vize presei care călătorește cu ministrul de externe Serghei Lavrov la ONU, a precizat ministerul într-o declarație.

„Washingtonul ar fi trebuit să învețe cu mult timp în urmă că niciun atac ostil la adresa Rusiei nu va rămâne nepedepsit”, a adăugat aceasta.

Interdicția include 45 de membri ai Camerei Reprezentanților din SUA, senatorii JD Vance, Katie Britt și Eric Schmitt, precum și foștii ambasadori în Rusia John Tefft și Jon Huntsman.