Armata ucraineană a achiziționat sute de drone în acest an folosind banii colectați de agențiile anticorupție din soluționări în cazuri de corupție, au declarat joi oficiali citați de Reuters.

DronăFoto: DreamsTime

Agențiile anticorupție au trimis peste 17 milioane de dolari în 2023 pe principala platformă de crowdfunding a guvernului pentru a susține „Armata de drone" a Ucrainei, a declarat Biroul Parchetului Special Anticorupție(SAPO).

Fondurile au fost folosite pentru a cumpăra drone pentru armată și serviciile de informații militare, precum și vehicule de luptă de infanterie pentru noile brigăzi de asalt ale Ministerului de Interne, a precizat acesta.

Se așteaptă ca Ucraina să organizeze în curând o contraofensivă pentru a încerca să recucerească terenurile ocupate de Rusia în cele aproape 15 luni de război.

„Războiul nu numai că nu a oprit lupta împotriva corupției la vârf, dar a adăugat motivație la munca noastră", a declarat Oleksandr Klymenko, șeful SAPO, într-o declarație.

Agenția a precizat că autoritățile anticorupție au trimis în total peste 46 de milioane de dolari către armată, inclusiv din soluționarea cazurilor, de la invazia Rusiei din 24 februarie 2022.

Uniunea Europeană a urmărit o reprimare a corupției în timp ce Ucraina încearcă să adere la UE.

Ca parte a măsurilor de reprimare, șeful Curții Supreme a fost reținut în această săptămână într-un caz de mită și înlăturat din funcție. (sursă foto Dreamstime)

Urmărește ultimele evoluții din a 449-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.