Forțele uicrainene de Apărare au capturat mai mult de zece poziții rusești în nordul și sudul periferiei orașului Bahmut, a scris ministrul adjunct al Apărării Hanna Maliar pe Telegram. Au curățat o zonă mare a masivului forestier din districtul Ivanivske, capturând invadatorii, relatează Ukrainska Pravda.

Luptator ucrainean la BahmutFoto: LIBKOS / AP / Profimedia

„Continuăm să înaintăm în suburbiile de pe frontul Bahmut. Astăzi, unitățile noastre au capturat mai mult de zece poziții inamice în nordul și sudul periferiei Bahmut și au curățat o zonă mare a masivului forestier din districtul Ivanivske. Soldații inamici din diferite părți au fost capturați”.

"Invadatorii și-au adunat toate forțele acolo și încearcă să avanseze, distrugând totul în cale. Bătăliile aprige continuă", a scris ea.

În ciuda afirmațiilor Rusiei potrivit cărora Ucraina a făcut încercări „masive" eșuate de a străpunge apărarea în Bahmut în ultimele 24 de ore, forțele Kievului au recâștigat circa 17 km pătrați de teren în trei zile, potrivit grupului de reflecție american Institul pentru Studiul Războiul.

Doi colonei ruși au fost uciși în timp ce respingeau atacurile ucrainenilor.

Colonelul Viaceslav Makarov, comandantul Brigăzii a 4-a de pușcași motorizați, și colonelul Evgheni Brovko, comandantul adjunct al corpului de armată pentru activități militare și politice, au fost uciși în timp ce respingeau atacurile, a precizat Ministerul ru al Apărării, potrivit RIA Novosti.