Un elicopter s-a prăbușit în regiunea Briansk din Rusia, la granița cu Ucraina, potrivit serviciilor de urgență citate de TASS, informează Reuters.

Elicopter rusesc Mi-8Foto: Alexander Blinov / Alamy / Alamy / Profimedia

Potirvit agenției ruse de presă TASS, elicopterul a luat foc și s-a prăbușit.

„Elicopterul s-a prăbușit în orașul Klințî, potrivit datelor preliminare, din cauza unui incendiu la motor", a declarat o sursă agenției.

Potrivit oficialilor orașului, nu există victime civile și nici distrugeri în zona unde a căzut elicopterul, potrivit TASS.

Serviciile de urgență au declarat că două persoane, membri ai echipajului, au murit în urma accidentului.

În ciuda declarațiilor oficiale, videoclipurile postate sâmbătă pe rețelele de socializare rusești arată sugerează că elicopterul pare să fi fost doborât, potrivit Reuters.

O înregistrare video postată pe canalul rusesc pro-război Telegram Voyenniy Osvedomitel, care are aproximativ o jumătate de milion de urmăritori, a arătat un elicopter aflat la înălțime explodând, fiind aruncat în afara cursului și apoi plonjând spre pământ în flăcări.

Comentariile care însoțesc videoclipul, pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat, spun că aparatul, un elicopter de transport Mi-8 de fabricație rusească, a fost doborât de o rachetă.

Alte imagini postate de canalul de televiziune au arătat epava pe un câmp agricol.

La scurt timp după prăbușirea elicopterului și un avion de vânătoare a căzut la aproximativ 50 de km depărtare.

Publicația rusească Mash relatează a fost introdus un plan de „interceptare", în căutarea „sabotorilor" care ar fi putut fi implicați în atacul asupra elicopterului și avionului de luptă, scrie Meduza. Baza a scris, de asemenea, despre acest lucru, în timp ce canalul Beware of the News a raportat că nu a fost introdus niciun plan de interceptare.

Evenimentele au loc la puțin timp după ce vineri doi piloți ruși au murit într-un accident aviatic în care a fost implicat un elicopter militar rus care s-a prăbușit în Crimeea.

Urmărește ultimele evoluții din a 444-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.