Mercenarii Wagner nu au primit încă muniția promisă de Moscova, a declarat marți șeful grupării paramilitare Evgheni Prigojin, la scurt timp după ce spusese că, potrivit datelor preliminare, erau semne că au început să o primească, informează Reuters.

Evgheni Prigojin, dezlănțuit contra șefilor armatei ruseFoto: Handout / AFP / Profimedia

Dar Evgheni Prigojin, ale cărui forțe încearcă de aproape 10 luni să captureze orașul Bahmut din estul Ucrainei, a adăugat că nu a vrut să „strice" marea paradă a Rusiei de Ziua Victoriei, de marți, și că va dezvălui mai multe detalii după aceea.

„Persoanele care ar fi trebuit să îndeplinească comenzile (de transport) nu le-au îndeplinit până acum, în ultima zi", a declarat Prigojin într-o postare video canalul său de Telegram.

Luni seara, el afirmase că datele preliminare arătau că trupele sale încep să primească muniția, avertizând în același timp că mercenarii „practic nu au văzut-o".

Președintele Vladimir Putin va lua cuvântul la parada militară din Piața Roșie, unul dintre cele mai apreciate evenimente publice din Rusia, organizat pentru a marca aniversarea înfrângerii Germaniei naziste în 1945.

Duminică, armata ucraineană a promis să împiedice Moscova să facă un ultim efort pentru a încerca să captureze Bahmut, refuzându-i astfel lui Putin ceea ce ar fi fost singurul său premiu pentru o ofensivă de iarnă costisitoare la timp pentru sărbătoarea de marți.

Urmărește ultimele evoluții din a 440-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.