Transportul feroviar către portul rusesc Taman de la Marea Neagră va fi restricționat, a anunțat Căile Ferate Ruse pe site-ul său, după ce oficialii locali au declarat că un depozit de combustibil a luat foc în apropierea podului Kerci care leagă Rusia continentală de Crimeea, transmite Reuters.

Coloana de fum de la un depozit de combustibil din sudul Rusiei, vizibilă de pe podul KerciFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Incendiul de proporții de la depozitul de combustibil din regiunea Krasnodar, în sudul Rusiei, a izbucnit ca urmare unui atac cu dronă, a anunțat agenția rusă de presă de stat TASS, citând serviciile de urgență.

Compania nu a furnizat motivul restricțiilor. Săptămâna trecută, Moscova a acuzat Ucraina că a fost în spatele incendiului de la depozitul de petrol din Sevastopol, în Crimeea, unde este centrul de comandă al Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Platforma de transbordare a petrolului de la Taman, care se află peste strâmtoarea Kerci din Crimeea, la gura de vărsare a Mării Azov și a Mării Negre, are capacitatea de a manipula 20 de milioane de tone de țiței, produse petroliere și gaz petrolier lichefiat pe an.

În 2022, acesta a manipulat 7,3 milioane de tone de produse petroliere din Rusia, Kazahstan și Kârgâzstan.

Podul peste strâmtoarea Kerci, supranumit și podul lui Putin, care face legătura între peninsula Crimeea și Rusia continentală pe cale rutieră și feroviară, a fost avariat în octombrie anul trecut într-un atac pe care Rusia l-a atribuit Ucrainei, și nu a fost încă restaurat complet.

Urmărește ultimele evoluții din a 434-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.