Un adjunct pro-rus al şefului unui departament regional de poliţie din Zaporojie, regiune din sudul Ucrainei ocupată parţial de ruşi, a fost spitalizat marţi din cauza unui dispozitiv exploziv care a fost declanşat în momentul în care acesta a vrut să deschidă poarta locuinţei din Melitopol, relatează CNN, citat de News.ro.

Soldat rus în Melitopolul ocupat din martie 2022Foto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia Images

„A fost amplasat un dispozitiv exploziv improvizat, care a fost declanşat atunci când adjunctul şefului Direcţiei Centrale a Afacerilor Interne din Rusia pentru regiunea Zaporojie a deschis poarta, în drum spre serviciu. Ca urmare, bărbatul a suferit o rană provocată de o mină. Victima a fost internată într-o unitate medicală”, se arată într-un comunicat difuzat de Comitetul de Investigaţii al Rusiei, care nu menţionează numele victimei.

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a anunţat că a deschis o anchetă.

„Se iau măsuri de cercetare şi de căutare operativă pentru a identifica persoanele implicate în comiterea acestei infracţiuni”, adaugă comunicatul instituţiei ruse.

Primarul ucrainean al oraşului Melitopol, Ivan Fedorov, aflat în exil, a declarat că o explozie a fost auzită marţi dimineaţă de locuitorii cartierelor din nordul oraşului. „Potrivit datelor existente, explozia din această dimineaţă "a bătut la uşa" şefului adjunct al aşa-numitului Departament de Afaceri Interne din partea ocupată temporar a regiunii Zaporojie în momentul în care acesta deschidea poarta”, a adăugat Fedorov.

Un alt şef de poliţie din Melitopol, ucis de o bombă. FSB ar fi reţinut trei suspecţi

Acest incident urmează unei explozii similare, care a avut loc săptămâna trecută, când un alt şef de poliţie din Melitopol, Oleksandr Mişcenko, a fost ucis la 27 aprilie, după ce un dispozitiv improvizat a explodat la intrarea în clădirea blocului în care locuia.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat marţi că au fost reţinuţi trei suspecţi „ai unui grup de sabotaj şi recunoaştere, care includea un cetăţean al Ucrainei şi doi cetăţeni ai Rusiei”, presupus a fi implicaţi în moartea lui Mişcenko.

„Înainte de invazia la scară largă, Mişcenko a fost şeful departamentului de poliţie din Prîazovia. După ocupaţie, nu numai că a dezertat la inamic, dar şi-a convins şi angajaţii să devină trădători”, a comentat săptămâna trecută primarul ucrainean Ivan Fedorov.

___