Rusia ar folosi rachete fabricate toamna sau iarna trecută pentru a lovi Ucraina, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, la televiziunea națională, scrie The Kyiv Independent.

Un bloc din Uman a fost distrus de o rachetă ruseascăFoto: Sergei Chuzavkov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ihnat a adăugat că Rusia are încă rachete și, de asemenea, continuă să le producă, deși într-un ritm lent.

„Știm că rușii mai au puține rachete, deși continuă să le producă", a spus el.

Reamintim că laa primele ore ale dimineții de vineri Rusia a lansat primul val major de lovituri cu rachete de croazieră împotriva Ucrainei de la începutul lunii martie 2023.

Raidul masiv cu rachete de croazieră de vineri sugerează că Rusia și-a schimbat tactica în ceea ce privește utilizarea loviturilor cu rază lungă de acțiune, însă Moscova are o problemă, susține ministerul britanic al Apărării în evaluarea de sâmbătă.

Deși Ucraina a doborât majoritatea rachetelor, cel puțin 25 de civili au fost uciși.

Valul a implicat mai puține rachete decât cele din timpul iernii și există posibilitatea reală ca Rusia să fi încercat să intercepteze unitățile de rezervă și proviziile militare ucrainene furnizate recent Kievului, susține ministerul britanic al Apărării.

Problema este că Rusia are un proces ineficient de stabilire a țintelor și acordă prioritate atingerii obiectivelor militare în detrimentul prevenirii pagubelor colaterale, inclusiv a deceselor civilor, punctează serviciile militare secrete britanice.

Urmărește ultimele evoluții din a 431-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.