​Premierul Republicii Moldova Dorin Recean a declarat joi seară că există o listă neagră cu cetățeni ruși, printre care se numără și președintele Vladimir Putin, care nu au voie să intre pe teritoriul țării, relatează TV8.

Dorin ReceanFoto: Agerpress

„Noi avem o listă lungă și noi tot îi trimitem înapoi acasă”, a spus Recean, care a punctat că președintele rus, Vladimir Putin, are interdicție de intrare în Republica Moldova.

Premierul a subliniat că lista neagră nu este publică, iar unii oficiali ruși vor afla că se află pe ea în momentul în care vor încerca să intre în Republica Moldova.

  • „O să facem la un moment dat o listă publică, la moment este suficient mecanismul care funcționează astăzi. Nu știu dacă trebuie să irosesc resursele statului ca să fac o listă.
  • Vă asigur că nimeni care nu trebuie să intre, nu intră. Toți cei care propagă și seamănă război, o să le închidem gura”, a declarat Recean.

Rusia trebuie să respecte cetățenii și instituțiile Republicii Moldova, a mai subliniat oficialul de la Chișinău.

  • „Federația Rusă nu trebuie să ne spună nouă ce trebuie sau ce nu trebuie să facem. Republica Moldova este o țară independentă, suverană și oricine nu respectă alegerea poporului, asta este atitudinea noastră. O să le spunem că fiecare trebuie să-și știe locul și dacă au să-și facă ceva acasă, să-și facă acasă.
  • Ei nu pot să ne impună reguli, trebuie să aibă o atitudine respectuoasă față de cetățenii Republicii Moldova, instituții. Nu vom tolera ca aceștia să încalce fie legislația Republicii Moldova, fie drepturile și alegerile noastre”, a conchis Dorin Recean.

Rusia a interzis intrarea pe teritoriul țării a unor oficiali moldoveni: ministrul de Interne Ana Revenco și trei deputați: Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp.

Totodată, un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost declarat persona non-grata.

Anterior, Chișinăul a declarat un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău persona non grata.

Urmărește ultimele evoluții din a 429-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.