Moscoviții au reacționat cu indiferență la anunțul președintelui american Joe Biden de marți că va candida pentru un nou mandat în 2024, unii dintre cetățeni punându-i la îndoială capacitatea de a obține din nou președinția din cauza vârstei înaintate, relatează Reuters.

Joe Biden Foto: Evan Vucci / Associated Press / Profimedia Images

Biden este cel mai în vârstă locatar al Casei Albe și ar avea 86 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat de patru ani.

„Cred că un al doilea mandat va fi prea mult pentru el... Poate că are niște pastile magice, atunci poate că va reuși, cine știe?”, a declarat Dmitri, care locuiește în Moscova, pentru Reuters.

Statele Unite au oferit Ucrainei un sprijin substanțial, condamnând oficialii ruși care acuză Washingtonul că joacă un rol direct în conflict.

"Sunt împotriva lui Biden. Sunt împotriva a ceea ce se întâmplă în lume acum. Sunt pentru pacea pentru toți", a spus Diana, stând în Piața Roșie din centrul Moscovei.

Într-un videoclip de circa 3 minute postat pe rețelele de socializare, președintele a anunțat oficial că va candida pentru un al doilea mandat: „Libertatea este fundamentală. Nimic nu e mai important, mai sacru (...) de aceea candidez pentru realegere.”

Biden a semnalat că a spus de mult timp că va candida pentru un al doilea mandat, dar a amânat anunțul oficial. El le-a spus reporterilor de la Casa Albă luni: „V-am spus că plănuiesc să candidez”.

Urmărește ultimele evoluții din a 426-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.