O convorbire telefonică purtată d eun soldat rus cu soția și interceptată de ucraineni dezvăluie moralul trupelor Moscovei în timpul distrugeriii coloanei de tancuri rusești de la Vuhledar din februarie. În acest apel, soldatul rus îi spune soției sale că „așa de mulți dintre băieții noștri au fost arși în interiorul tancurilor”, potrivit milbloggerului Dmitri de la War Translated.

Rusia a suferit pierderi catastrofale atunci când vehiculele sale blindate au fost prinse într-o ambuscadă în Vuhledar, fiind atacate de drone ucigașe ucraineneFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Reacționând la întrebarea ei despre livrarea de echipamente, el spune că toate sunt furate, iar oamenii din Donbas (separatiștii) sunt asemănători unei bande de criminali interesați de afacerile lor.

El menționează, de asemenea, regimentul 70, care a fost unul dintre primele care au intrat în Ucraina în februarie-martie anul trecut, unitatea de „elită” care a suferit pierderi enorme și a fost abandonată de soldații contractați.

Regimentul se află acum sub riscul de a i se retrage steagul.

La sfârșitul lunii februarie anul acesta, asalturile desfășurate în zona Vuhledar s-au tradus prin pierderi enorme pentru trupele rusești, atât ca soldați cât și ca blindate, cele mai multe în rândul unei forțe considerată de elită a armatei lui Vladimir Putin.

Un clip video analizat de un analist din comunitatea OSINT a relevat că aproape 100 de blindate au intrat acolo în luptă și au fost distruse de forțele de apărare ale Kievului.

Forțele armate ale Ucrainei ar fi distrus „aproape întreaga brigadă” 155 de Pușcași Marini în luptele de la Vuhledar din regiunea Donețk, a relatat Politico, citându-l pe oficialul militar ucrainean Oleksii Dmitrașkivski. Aceasta ar fi a treia oară când brigada Forțelor navale ar fi fost decimată, de la începutul războiului.