Distrugerea unui tanc rusesc de tipul T-72B3 cu o rachetă ghidată antitanc a fost surprinsă perfect într-o filmare dintr-o dronă care zbura fix deasupra blindatului.

Tanc rusesc inainte de a fi lovit de o rachetaFoto: Captura video

În imaginile care circulă pe rețelele de socializare se vede un tanc rusesc într-o zonă deschisă care trage cu tunul din dotare, în timp ce drona ucraineană filmează fix deasupra sa.

Drona începe să se îndepărteze, iar dintr-o laterală vine lovitura decisivă: o rachetă antitanc lansată de ucraineni lovește în plin blindatul rusesc, iar apoi urmează o explozie puternică ce distruge vehiculul.

E neclar dacă tancul rusesc a fost lovit de o rachetă ghidată de tipul Javelin sau una de origine sovietică precum 9M133 Kornet.

Pe imaginile cu tancul arzând după explozie pare a se distinge o „cușcă de protecție” montată peste turelă, o improvizație pe care multe trupe rusești le-au pus pe tancurilor lor sperând că le vor proteja de atacurile rachetelor Javelin ce pot veni de sus, lovind tancul direct în turelă unde blindajul e mai subțire.

VEZI ȘI: