Kremlinul a descris drept „îngrozitor” videoclipul cu un presupus soldat ucrainean luat prizonier și care a fost decapitat de viu, cu un cuțit, de un alt soldat despre care se spune că ar fi un mercenar Wagner, scrie The Guardian.

Dmitri PeskovFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Reacția aparține purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a pus la îndoială însă autenticitatea videoclipului.

  • „Mai întâi trebuie să verificăm veridicitatea videoclipului.
  • Cu siguranță, acestea sunt imagini groaznice și trebuie să verificăm mai întâi veridicitatea, apoi, desigur, poate fi o ocazie de a verifica dacă acest lucru este adevărat sau nu, dacă a avut loc sau nu. Dacă a avut loc, unde și de către cine”, a declarat Peskov.

În ultimele zile pe rețelele de socializare au apărut două videoclipuri care pretind că arată soldați ucraineni decapitați, scrie CNN.

În imaginile filmate apare un presupus soldat ucrainean, luat prizonier și care e decapitat de viu, cu un cuțit, de un alt soldat despre care se spune că ar fi un mercenar Wagner.

Videoclipurile par a fi despre evenimente separate - unul dintre ele ar putea fi filmat foarte recent, în timp ce celălalt, după cantitatea de frunziș care se vede pe teren, pare să fi fost filmat în timpul verii.

CITEȘTE ȘI: Imaginile brutale care au scandalizat Ucraina: Un soldat luat prizonier e decapitat de viu de un mercenar Wagner / Alt clip cu ucraineni decapitați pe front a apărut online / Reacția lui Zelenski