Explozii au fost auzite în satul Vesele, în apropiere de orașul Melitopol, ocupat de ruși, în regiunea Zaporojie, în noaptea de joi spre vineri, a declarat primarul exilat Ivan Fedorov la televiziunea națională din Ucraina, citat de publicația Ukrainska Pravda și The Kyiv Independent.

Soldat rus în Melitopolul ocupat din martie 2022Foto: RIA Novosti / Sputnik / Profimedia Images

Potrivit lui Fedorov, trupele rusești își transferaseră echipamentele și personalul în sat în ultimele patru zile.

„Inamicul a încercat să facă acest lucru în timp ce comunicațiile mobile și internetul erau oprite în sat, astfel încât locuitorii noștri să nu poată raporta nimic forțelor armate și serviciilor speciale ucrainene. Dar nu au reușit să o ascundă (transferul de echipamente)", a declarat Fedorov, care se află acum pe teritoriul controlat de Ucraina și transmite informații de la surse din Melitopol.

La începutul acestei săptămâni, au fost auzite explozii în apropierea aeroportului din Melitopol, unde forțele rusești aduseseră cu elicoptere „o mare parte din încărcătura lor extrem de importantă", potrivit lui Fedorov.

„Dar, într-o singură noapte, toată această încărcătură a explodat. Și a dispărut. Iar această situație este deja a doua săptămână la rând, ceea ce sădește panica în rândul ocupanților", a adăugat primarul.

Exploziile au loc în mod regulat la Meltipol și în alte orașe ocupate de Rusia în Ucraina, unde partizanii sunt activi, vizând colaboraționiștii sau distrugând, se pare, echipamente și personal militar rusesc.

Moscova acuză de obicei Ucraina pentru astfel de incidente, în timp ce Kievul nu își asumă responsabilitatea pentru explozii.

Melitopol, un oraș cu o populație de aproximativ 150.000 de persoane, este ocupat de la sfârșitul lunii februarie 2022.

Orașul servește drept centru feroviar pentru forțele rusești din sudul Ucrainei și face parte din podul terestru care leagă Rusia de peninsula Crimeea, anexată ilegal în 2014.

---

Urmărește ultimele evoluții din a 408-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.