Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat Ucraina că a cerut arme nucleare, a informat sâmbătă agenția de știri de stat nord-coreeană KCNA, bazându-și afirmația pe o petiție online din acea țară care a atras până acum mai puțin 1.000 de semnături, relatează Reuters.

Kim Yo JongFoto: KCNA via KNS / AP / Profimedia

Kim a spus că acest tip de petiție ar putea fi un complot politic al biroului președintelui Volodimir Zelenski, dar nu a furnizat nicio dovadă pentru a-și susține această afirmație.

După anunțul președintelui rus Vladimir Putin săptămâna trecută că Moscova intenționează să amplaseze arme nucleare tactice în Belarus, joi a apărut pe site-ul biroului prezidențial o petiție publică în care se cere ca Ucraina să găzduiască arme nucleare pe teritoriul ucrainean sau să fie înarmată cu propriile sale arme nucleare.

Până sâmbătă după-amiază, petiția a obținut doar 611 semnături, cu mult sub cele 25.000 necesare pentru un răspuns din partea lui Zelenski. Oficialii de la Kiev nu au comentat până acum petiția.

Coreea de Nord construiește legături mai strânse cu Kremlinul pe fondul izolării comune de către Occident și a susținut poziția Moscovei după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, inclusiv anexarea, ulterior proclamată, a unor părți ale Ucrainei pe care majoritatea membrilor ONU le-au condamnat ca fiind ilegale. A negat că a furnizat arme Moscovei.