Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite și o altă mare putere ar duce la un consum „extraordinar” de muniție și că țara trebuie să se asigure că este pregătită, potrivit AFP.

Generalul Mark MilleyFoto: Kevin Dietsch / Getty Images / Profimedia Images

Ucraina și Rusia au folosit o cantitate uriașă de muniție de artilerie de când Moscova și-a invadat vecinul în februarie 2022, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la stocurile deținute de SUA, care la rândul lor au furnizat multă muniție Kievului.

„Nivelul incredibil de consum de muniție” este o „mare lecție” din conflictul din Ucraina, care rămâne un „război regional limitat”, a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar exista un război în peninsula coreeană sau un război de putere între SUA și Rusia, acest consum ar fi extraordinar”, a adăugat el.

„Mai avem încă de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (...) sunt pregătite” pentru a face față oricărei situații, a spus Mark Milley.

Un înalt responsabil al Pentagonului, Gabe Camarillo, declarase cu o zi înainte că Statele Unite investesc pentru a produce mai multe muniții de artilerie.

Camarillo a precizat că țara caută să producă mai multă muniție de calibru 155 mm, lansatoare și rachete Javelin și muniție pentru sistemele de rachete de precizie Himars.

___