O explozie a fost raportată în apropiere de o bază militară rusească din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, potrivit unor imagini distribuite pe rețelele de socializare.

Soldați ruși la un depozit de muniție din CrimeeaFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Un oficial de rang înalt numit de Rusia în Crimeea a declarat că Ucraina a folosit cel mai probabil o dronă cu reacție - cunoscută sub numele de Strizh - în încercarea de a lovi o bază aeriană din peninsulă, potrivit CNN.

Oleg Kriucikov, un consilier al șefului Crimeei, a publicat, de asemenea, imagini de la locul presupusei prăbușiri a dronei doborâte, care arată un impact pe un câmp deschis.

Canalele neoficiale de socializare din Crimeea au declarat însă că o explozie puternică a fost auzită în centrul orașului Simferopol din apropiere.

CNN a relatat anterior că videoclipurile și postările de pe rețelele de socializare indică o explozie sau un incendiu la sau în apropierea unui aerodrom militar rusesc din Crimeea.

Serghei Aksionov, șeful numit de Rusia în Crimeea, a declarat anterior pe canalul său Telegram că un „UAV [dronă] a fost doborât în regiunea Simferopol” și că „nu au existat victime sau pagube”.

Nu a existat niciun comentariu oficial din partea Ucrainei

___