Președintele Ucrainei, Volodimir Zekenski, a vizitat miercuri o poziție militară din prima linie din apropierea orașului asediat Bahmut, a transmis biroul său, conform The Guardian.

Volodimir ZelenskiFoto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

În timpul vizitei sale, Zelenski a fost informat „despre situația operațională și despre cursul ostilităților din prima linie”, precizează sursa citată.

De asemenea, liderul de la Kiev s-a întâlnit cu militari ucraineni și a ținut un moment de reculegere pentru soldații căzuți în război.

„Sunt onorat să fiu astăzi aici, în estul țării noastre, în Donbas, și să-i premiez pe eroii noștri, să vă mulțumesc, să vă strâng mâna. Vă mulțumim că ați protejat statul, suveranitatea, estul Ucrainei”, a spus Zelenski, citat în comunicatul transmis de biroul său.

Iuliia Mendel, fost purtător de cuvânt al lui Zelenski, a postat un videoclip despre care spune că îl arată pe Zelenski lângă Bahmut:

Un responsabil prorus a susținut, tot miercuri, că artileria rusă controlează toate căile de acces către oraşul Bahmut, care ar fi practic blocat.

„Oraşul se află în stare de asediu operativ, adică toate căile de acces, toate arterele de transport care duc spre oraş sunt sub controlul artileriei noastre", a susținut consilierul liderului interimar prorus al Doneţk-ului, Ian Gaghin, pentru televiziunea de stat rusă.

Potrivit acestuia, trupele ruse ar controla aproximativ 70% din Bahmut, iar în oraş ar fi rămas o garnizoană ucraineană de aproximativ 10.000 de soldaţi.