Este important să se mențină deschise liniile de comunicare între Washington și Moscova după incidentul cu drone de marți, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în cadrul unei conferințe de presă joi, potrivit agenției de presă de stat TASS.

Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a MAE rusFoto: Alexander Zemlianichenko / AP - The Associated Press / Profimedia

„Credem că este important să lăsăm liniile de comunicare deschise și asta facem”, a spus ea, potrivit CNN.

Zaharova a reiterat că Rusia nu urmărește o confruntare și că susține o cooperare pragmatică în interesul populației ambelor țări.

„Acestea fiind spuse, suntem capabili să protejăm aceste interese”, a adăugat Zaharova.

Moscova și Washingtonul au fost în contact prin canale militare și diplomatice în urma incidentului

Oficialii americani și omologii lor ruși au fost într-o dispută deschisă cu privire la ceea ce a dus la doborârea unei drone americane deasupra Mării Negre.

SUA au susținut că avioanele de luptă rusești au aruncat combustibil pe dronă înainte de a-i tăia elicea și de a forța doborârea ei.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat miercuri, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său american Lloyd Austin, că intensificarea operaţiunilor de spionaj desfăşurate de Statele Unite a fost una din cauzele incidentului din Marea Neagră dintre aviaţia rusă şi o dronă americană.

Rușii au negat că a existat un contact fizic între un avion rusesc și drona americană, dar imaginile prezentate de Pentagon joi dovedesc că Moscova a mințit.

Citește și: Moscova spune că drona americană nu avea ce căuta în apropierea granițelor rusești: A fost o provocare din partea SUA

___