Peste 500 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi într-o perioadă de 24 de ore în timpul bătăliei pentru oraşul Bahmut din regiunea Donbas, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, informează Reuters, citată de Agerpres.

Soldați ucraineni trag cu un obuzier autopropulsat spre pozițiile rusești de lângă Bahmut, regiunea DonețkFoto: LIBKOS / AP / Profimedia

Forţele pro-ruse luptă de luni de zile pentru a cuceri Bahmutul. Ambele părţi au recunoscut că au suferit pierderi semnificative, iar cifrele exacte sunt dificil de verificat.

Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al forţelor militare din est, a spus că ruşii au lansat 16 atacuri într-o perioadă de 24 de ore, 23 de ciocniri având loc la Bahmut.

„Pe parcursul luptelor, 221 de inamici au fost ucişi şi 314 au suferit răni de diferite grade", a declarat el pentru postul de televiziune al parlamentului naţional.

Nu este clar dacă el s-a referit la pierderile suferite vineri sau în cele mai recente 24 de ore.

Un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski a declarat vineri că Ucraina a decis să continue luptele la Bahmut deoarece bătălia macină cele mai bune unităţi ale Rusiei.

Pentru Moscova cucerirea Bahmutului este un obiectiv important pentru că ar însemna străpungerea apărării ucrainene şi ar fi un pas spre capturarea întregii regiuni industriale Donbas.

Râul Bahmuțka și fâșia de teren deschis de lângă malurile sale reprezintă acum o „Killing zone” pentru trupele Wagner care încearcă să avanseze spre partea vestică a orașului Bahmut au spus sâmbătă experții militari britanici.