Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite în urma unui atac rusesc la Herson, în sudul Ucrainei, au anunţat sâmbătă autorităţile, la două zile după alte tiruri de artilerie intense asupra orașului, potrivit AFP și Agerpres. De asemenea, un alt civil a murit în regiunea estică Doneţk, au declarat oficiali regionali, potrivit Reuters și News.ro.

Atac în HersonFoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Ştim de trei persoane care au fost ucise (...) în urma unui atac inamic asupra unei parcări pe autostrada care leagă Mikolaiv (Nikolaev) de Herson”, a indicat pe Telegram Oleksandr Prokudin, şeful administraţiei militare regionale din Herson.

„Operaţiunile de salvare continuă” la faţa locului, a adăugat el.

UPDATE

Ulterior, guvernatorul regional a anunțat că trei persoane, inclusiv o femeie în vârstă, au fost de asemenea rănite în timpul bombardamentelor de artilerie asupra oraşului Herson.

"Astăzi, ocupanţii ruşi au lovit din nou Herson. Pe un drum din Mikolaivski, în apropierea unui magazin, resturile unui obuz au ucis trei persoane”, a declarat Prokudin pentru televiziunea ucraineană, adăugând că o maşină, mai multe autobuze şi o proprietate comercială au fost avariate.

O femeie de 53 de ani a scăpat ca prin urechile acului atacului, ea aflându-se într-un supermarket unde venise să-şi facă aprovizionarea când s-a produs explozia afară. Aceasta spune că maşina sa pe care o parcase lângă magazin a fost lovită.

Într-un mesaj precedent, Prokudin afirmase că o maşină a fost incendiată după ce fusese lovită de un obuz, indicând iniţial că o persoană a fost ucisă şi alta rănită.

„Teroriştii ruşi bombardează din nou Hersonul. Sunt morţi şi răniţi”, a afirmat la rândul său pe Telegram şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak, fără a oferi mai multe detalii pentru moment.

El şi-a însoţit totuşi mesajul cu o fotografie a unei maşini carbonizate în întregime, în care se văd pompieri acţionând în jurul carcasei acesteia.

Această nouă lovitură intervine la două zile după ce tiruri cu obuze ale artileriei ruse au ucis trei persoane în oraşul Herson, potrivit preşedinţiei ucrainene.

Herson, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume din sudul Ucrainei, a fost eliberat de armata ucraineană în noiembrie după mai multe luni de ocupaţie rusească. De atunci, tirurile ruseşti au loc cu regularitate asupra acestei regiuni pe care Moscova o controlează parţial.

UPDATE

Pe de altă parte, Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Doneţk, a declarat că o persoană a fost ucisă şi cel puţin trei civili au fost răniţi în oraşul Kostiantinivka în urma mai multor bombardamente ruseşti care au avut loc în cursul zilei. Regiunea Doneţk a cunoscut unele dintre cele mai grele lupte de când Rusia a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie anul trecut.

___