Președintele rus Vladimir Putin a avut marți o întâlnire cu Evgheni Balițki, guvernatorul interimar instalat de Rusia în regiunea Zaporojie - care a fost declarată anexată de Putin în septembrie 2022 - unde au discutat despre probleme de securitate și despre un batalion de voluntari, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citează CNN.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Klimentyev-Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia Images

„Au fost discutate diverse probleme legate de dezvoltarea regiunii Zaporojie, de funcționarea economiei și de alte aspecte ale situației socio-economice”, a declarat Peskov pentru agenția de presă de stat rusă TASS.

Peskov a mai spus că „Balițki a ridicat problema statutului Batalionului de voluntari Sudoplatov cu președintele”.

Într-un interviu acordat luni postului de televiziune Crimeea 24, Balițki a declarat că „problema nerezolvată” a statutului batalioanelor de voluntari face dificilă primirea de arme de către acestea.

La sfârșitul lunii septembrie 2022, Putin a anunțat că Rusia a cucerit aproape o cincime din Ucraina, inclusiv regiunile Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson. Mișcarea a urmat așa-numitelor referendumuri din aceste regiuni, care au fost respinse în mod universal ca fiind „imposturi” de către Ucraina și națiunile occidentale.

Urmărește ultimele evoluții din a 377-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.