Forțele ruse sunt forțate să intre în „lupte corp la corp” în Ucraina, probabil din cauza lipsei de muniții, arată dovezi recente, în timp ce recruții mobilizați sunt puși să lupte cu lopețile de infanterie folosite și la săparea tranșeelor, susține Ministerul britanic al Apărării.

Ruși mobilizați în oașul siberian CitaFoto: Evgeny Yepanchintsev / Sputnik / Profimedia

Dovezile recente sugerează o creștere a luptelor corp la corp în Ucraina. Acesta este probabil un rezultat al faptului că comandamentul rus continuă să insiste asupra acțiunilor ofensive formate în mare parte din infanterie, cu mai puțin sprijin din partea artileriei, deoarece Rusia duce lipsă de muniții, consideră serviciile militare secrete britanice.

La sfârșitul lunii februarie 2023, rezerviștii mobilizați au povestit că li s-a ordonat să atace un punct de rezistență din beton ucrainean înarmați doar cu „arme de foc și lopeți".

Acestea sunt probabil unelte de săpat tranșee care au fost folosite pentru lupta corp la corp.

Letalitatea uneltei de săpat MPL-50 din dotarea standard a armatei este mitologizată în Rusia, menționează ministerul britanic al apărării.

Puțin schimbată de când a fost proiectată în 1869, utilizarea sa ca armă evidențiază „luptele brutale și cu tehnologie redusă” care au ajuns să caracterizeze o mare parte a războiului.

Unul dintre rezerviști a susținu că nu era pregătit „nici fizic, nici psihologic" să ata e pcnctul de rezistență cu un hârleț.

Urmărește ultimele evoluții din a 375-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.