Aproape o întreagă brigadă a Flotei Mării Negre a Rusiei și-a dat demisia invocând nerespectarea termenilor stipulate în contracte, însă comandamentul militar le-a respins cererea, relatează publicația independentă The Moscow Times.

Soldati rusi la antrenamenteFoto: Kirill Braga / Sputnik / Profimedia

Aproximativ 20 de militari prin contract din cadrul Brigăzii 126 de apărare costieră a Flotei Mării Negre și-au înaintat demisia. Aceștia au invocat nerespectarea termenilor din contractul lor. Comandamentul le-a respins pe toate, potrivit unor publicației rusești.

Brigada, care este staționată într-unul dintre bastioanele armatei ruse, în regiunea Herson, numără 27 de membri și majoritatea au vrut să plece încă din decembrie.

"Ei spun că sătui, asta e tot. Ca să te odihnești trebuie să fii rănit și să mergi la spital. Nu există alte opțiuni", a explicat unul dintre militarii care și-a depus demisia.

Comandamentul militar nu le-a acceptat demisiile și i-a privat de permisii.

În plus, toate coletele pe care le primesc au început să fie examinate și, probabil, au fost confiscate alimente și alcool.

„Ei spun că alcoolul le-a format ulcere în cap din cauza cărora gândurile rele ajung acolo", a povestit un ofițer contractual pentru publicație.

El a mai spus că membrii brigăzii au refuzat să lupte „din motive de conștiință". Când a început războiul, aceștia au fost făcuți să creadă că au venit „să elibereze populația de naziști". S-a dovedit că locuitorii Ucrainei nu și-au dorit acest lucru, spune interlocutorul publicației. Atunci a început să aibă îndoieli și el.

Periodic, soldați ruși refuză să lupte din cauza lipsei de pregătire, de provizii sau de armament necesar. Comandanții militari îi trimit pe cei care refuză în beciuri special amenajate, unde sunt bătuți și torturați, mai notează The Moscow Times.

Evenimentele de sâmbătă privind războiul declanșat de Rusia în Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro