Fabrica de oțel din Krivoi Rog, care în mod uzual repară echipamente miniere, a început să producă buncăre metalice pentru trupele ucrainene din prima linie, scrie The Guardian, citând Associated Press.

Muncitorii companiei Metinvest din Krivoi Rog fac adăposturi metalice pentru a le trimite pe frontFoto: Thibault Camus / AP / Profimedia

Conform sursei citate, proiectul a fost lansat de compania ucraineană de minerit și metale Metinvest, iar muncitorii fabricii spun că sunt bucuroși să contribuie la rezistența Ucrainei în fața Rusiei. Ei au expediat deja 123 de structuri în zone din regiunile Zaporojie și Donețk din estul Ucrainei.

Fiecare buncăr necesită aproape două tone de oțel și poate adăposti până la șase soldați, iar structurile ar urma să fie îngropate la aproximativ 1,5 metri sub pământ, mai scrie Associated Press.

Petro Zhuk, care conduce o echipă de 40 de persoane care construiește adăposturile, a explicat că acestea sunt construite cu scopul ca soldații ucraineni să se poată odihni acolo.

Potrivit acestuia, structurile necesită 165 de ore de muncă pentru a fi produse, aici fiind inclusă și prefabricarea.