Kremlinul a anunţat vineri că „atacul terorist” care a avut loc joi în regiunea rusă Briansk va constitui obiectul unei anchete şi vor fi luate măsuri pentru ca astfel de atacuri să nu se mai repete pe viitor, informează Reuters, AFP şi TASS.

Un sat din regiunea rusească BrianskFoto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

„Bineînţeles că va exista o anchetă asupra atacului terorist de ieri (joi), vor fi luate măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.

„Concluziile vor fi trase în urma anchetei”, a subliniat Peskov.

Peskov a amintit, de asemenea, că în regiunea Briansk „este în vigoare un regim special de zonă de frontieră”, dar că ”sunt luate măsuri suplimentare”.

Joi, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina de terorism după ce i-a fost raportat că s-ar duce lupte în regiunea Briansk (sud-vestul Rusiei), care se învecinează cu Ucraina. A fost „un alt atac terorist şi o altă crimă”, a afirmat preşedintele rus în timpul unei videoconferinţe, scrie Agerpres.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei invocase înainte de aceasta lupte grele cu „naţionalişti ucraineni” la Briansk.

Kievul a respins responsabilitatea pentru aceste incidente, calificând acuzaţiile Moscovei drept dezinformare.

Potrivit surselor ruse, în regiunea Briansk, două persoane au murit şi un copil de zece ani a fost rănit de către „forţe de sabotaj ucrainene”. Copilul rănit a fost spitalizat, susţin surse ruseşti.

Presa rusă independentă scrie că doi polițiști de frontieră ar fi fost răniți ieri în timpul presupusului atac.

Mass-media ruseşti au mai vehiculat informaţii despre o presupusă luare de ostatici şi un schimb de focuri asupra unui autobuz şcolar, dar acestea au fost apoi retractate chiar de către oficiali din Rusia şi respinse de autorităţile ucrainene, care au remarcat că în zonă de câteva luni se practică învăţământul de la distanţă.

Urmărește ultimele evoluții din a 373-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.