Un submarin rusesc aflat în Marea Japoniei a lovit o țintă terestră aflată la peste 1.000 de kilometri distanță cu o rachetă de croazieră Kalibr în cadrul unui exercițiu, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării, același tip de proiectil pe care Moscova o folosește în conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

Rachetă KalibrFoto: Zvezda / WillWest News / Profimedia

Ministerul rus al Apărării a publicat o înregistrare video care arată cum racheta iese de sub apă și apoi lovește o țintă într-o zonă de antrenament din regiunea Khabarovsk, în estul Rusiei, la aproximativ 30 de km de granița cu China.

Rusia, blocată într-o dispută teritorială veche de zeci de ani cu Tokyo în legătură cu un lanț de insule din Pacific, a declarat că un număr nedezvăluit de nave, avioane și drone ale Flotei sale din Pacific au fost, de asemenea, implicate în exercițiu, securizând perimetrul.

Moscova a folosit rachete Kalibr pentru a ataca mai multe ținte din Ucraina, inclusiv centrale electrice, lansându-le de pe nave și submarine în Marea Neagră.

Armata rusă a staționat 13 nave de război în serviciul activ în Marea Neagră, dintre care patru sunt echipate cu rachete Kalibr.

Urmărește ultimele evoluții din a 373-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.