Serviciile de urgență din Kolomna, în apropiere de Moscova, au fost puse în alertă joi seară după ce locuitorii au anunțat că au auzit o explozie și un fluierat puternic, însă autoritățile nu au găsit nimic care să confirme incidentul, relatează Meduza.

Orașul KolomnaFoto: Yuliy Ahromeev / Sputnik / Profimedia

Este posibil ca o dronă să fi explodat în Kolomna, în apropiere de Moscova, unde localnicii au auzit joi seară sunetele de explozie, au declarat pentru TASS surse din cadrul forțelor de ordine.

Sursa a precizat că explozia „a avut loc în aer". „Este foarte probabil să fi fost vorba de o dronă. Dar nu putem spune cu siguranță încă, deoarece epava nu poate fi găsită", a adăugat sursa.

Specialiștii de la Ministerul pentru Situații de Urgență au cercetat locul presupusei explozii, dar nu au găsit nimic.

Canalul de Telegram Baza scrie că autoritățile au extins căutările în zonele învecinate.

Publicația susține că înregistrarea video cu strălucirea pe care localnicii au confundat-o cu urmările unei explozii s-a dovedit a fi „o strălucire emanată de serele mari din zonă".

Canalul Mash sugerează că sunetul pe care locuitorii din Kolomna l-au confundat cu sunetul unei exploziei „ar fi putut fi sunetul unui avion MiG care intră în viteză supersonică".

Nu este primul incident la Kolomna, oraș situat la aproximativ 110 km de Moscova. O dronă s-a prăbușit acolo la începutul acestei săptămâni, la câțiva metri de o importantă instalație de gaz.

Urmărește ultimele evoluții din a 373-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.