SUA nu au găsit nicio dovadă că armele pe care le-a furnizat Ucrainei au fost găsite în afara Ucrainei, potrivit secretarului adjunct al apărării pentru afaceri de securitate internațională, citat de CNN.

Sistem HIMARSFoto: U.S. Air Force / Zuma Press / Profimedia Images

„În schimb, vedem că unitățile din prima linie a Ucrainei folosesc efectiv asistența de securitate în fiecare zi pe câmpul de luptă”, a declarat Celeste Wallander în fața Subcomisiei de Credite pentru Apărare din Camera Reprezentanților.

SUA și-au adaptat practicile de responsabilitate pentru mediile de luptă pentru a evita riscul de deturnare ilicită, a adăugat ea.

Un alt oficial de rang înalt al Pentagonului, generalul-locotenent Douglas Sims, a declarat că nu există rapoarte potrivit cărora ar fi dispărut arme din Ucraina și că nu ar fi în interesul ucrainenilor să scape de ele.

Războiul din Ucraina trebuie să se încheie cu un eșec strategic pentru Rusia

„Ceea ce voi spune este că poziția noastră este că acest lucru trebuie să se încheie cu un eșec strategic pentru Rusia, ca niciun agresor care privește acest lucru în întreaga lume să nu mai gândească: „Oh, este o idee bună, voi obține ceea ce vreau și nu voi plăti niciun preț”, a declarat Celeste Wallander, în fața Subcomisiei de Credite pentru Apărare din Camera Reprezentanților.

Ea a adăugat că orice negociere trebuie să fie „un proces condus de ucraineni, pentru că ei au câștigat acest lucru”.

Urmărește ultimele evoluții din a 370-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.