Forțele rusești au continuat marți campania lor de săptămâni pentru a înconjura și captura orașul Bahmut din estul Ucrainei, unde comandantul forțelor terestre ucrainene a descris situația ca fiind „extrem de tensionată”, potrivit Reuters.

Vladimir Putin susține că vrea să „denazifice” UcrainaFoto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia

Cucerirea Bahmutului, scena unora dintre cele mai sângeroase bătălii ale războiului, ar fi prima victorie majoră a Rusiei în mai bine de șase luni și ar deschide calea spre cucerirea ultimelor centre urbane rămase în regiunea Donețk, una dintre cele patru pe care Moscova susține că le-a anexat în cadrul „operațiunii sale militare speciale” din Ucraina.

Putin le cere serviciilor secrete să prevină sabotajele

Președintele rus Vladimir Putin a instruit marți serviciul de securitate FSB să consolideze securitatea în cele patru regiuni - în prezent doar parțial controlate de forțele sale - și, de asemenea, să contracareze ceea ce el a descris ca fiind operațiuni de spionaj și sabotaj în creștere împotriva Rusiei din partea Ucrainei și a Occidentului.

Avertizările lui vin după ce un guvernator regional rus a declarat că o dronă s-a prăbușit marți în apropierea unei stații de distribuție a gazelor naturale, într-un atac aparent eșuat în apropierea orașului Kolomna, la doar 110 km sud-est de Moscova.

Ucraina nu revendică în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei. Dacă se află în spatele incidentului de la Kolomna, ar fi cea mai apropiată tentativă de atac cu dronă de capitala rusă de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu puțin peste un an.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a acuzat, de asemenea, Ucraina că a lansat două tentative de atac cu drone împotriva a două regiuni din sudul Rusiei în cursul nopții, dar a declarat că acestea nu au provocat pagube.

Urmărește ultimele evoluții din a 370-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.