Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat în fața Comisiei pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților că SUA și aliații săi au antrenat în prezent peste 4.000 de membri ai armatei ucrainene, potrivit CNN.

sistem PatriotFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Instruirea colectivă este în curs de desfășurare în întreaga Europă și crește semnificativ organizațiile armate combinate ucrainene. În total, din ianuarie, armata americană a instruit peste 1.000 de militari ucraineni, ceea ce aduce totalul instruit de Statele Unite la puțin peste 4.000", a declarat generalul-locotenent Douglas Sims II, director de operațiuni pentru șeful Statului Major Întrunit.

De asemenea, armata americană i-a instruit pe ucraineni cu privire la sistemul de rachete Patriot la Fort Still, Oklahoma, iar Sims a anunțat că instruirea se va încheia în curând.

„Forțele armate americane vor finaliza în curând instruirea și echiparea primei baterii Patriot din Ucraina”, a declarat Sims în fața comisiei.

Este pentru prima dată când Pentagonul a precizat când s-ar putea încheia această instruire.

„Suntem încrezători că ucrainenii vor folosi Patriot cu aceelași profesionalism pe care îl demonstrează în fiecare zi cu actualele lor capacități de apărare aeriană", a adăugat Sims.

Urmărește ultimele evoluții din a 370-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.