Mai multe posturi regionale de radio și televiziune din Rusia au transmis marți alerte privind „atacuri cu rachete”, oamenii fiind îndemnați să se adăpostească, conform Reuters și BBC. Ministerul rus pentru Situații de Urgență a transmis că este vorba despre un nou atac al hackerilor.

Radio în mașinăFoto: DreamsTime

În mai multe regiuni din Rusia, posturile locale de radio și canalele TV au difuzat o nouă alertă de raid aerian, cu anunțuri privind un „atac cu rachete” și apeluri către cetățeni să se îndrepre imediat spre adăposturi, pe fondul sunetului sirenelor, scrie BBC.

Conform presei din Rusia, aceste alerte au fost difuzate în special în regiunile Belgorod şi Voronej, de la frontiera cu Ucraina, precum şi la Moscova şi Sankt Petersburg şi în peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

  • „Informaţii care semnalează declanşarea unei alerte antiaeriene au fost difuzate în anumite regiuni ale ţării în urma unei piratări a serverelor de radio şi a canalelor de televiziune.
  • Aceste informaţii sunt false, ele nu corespund realităţii”, a anunţat Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, câteva posturi comerciale de radio care emit în mai multe orașe din Rusia au difuzat, de asemenea, un mesaj în care populația era avertizată că este alertă de raid aerian și că trebuie să meargă la adăpost, fiind iminent un atac cu rachete. Autoritățile ruse au acuzat și atunci că serverele posturilor de radio au fost atacate de hackeri. (Sursă foto: Dreamstime)