Câteva posturi comerciale de radio care emit în mai multe orașe din Rusia au difuzat, miercuri dimineață, un mesaj în care populația era avertizată că este alertă de raid aerian și că trebuie să meargă la adăpost, fiind iminent un atac cu rachete, relatează Meduza, citând publicații rusești. Anunțul a fost auzit inclusiv de locuitorii din orașul Belgorod, aflat la granița cu Ucraina. Autoritățile ruse au spus că serverele posturilor de radio au fost atacate de hackeri.

Radio în mașinăFoto: DreamsTime

„Atenție, se declară o alertă de raid aerian. Toată lumea să se îndrepte imediat spre adăposturi. Atenție, atenție, amenințare de atac cu rachete", a fost mesajul difuzat de posturile de radio Relax FM, Avtoradio, Humor FM și Comedy Radio.

Vestea presupusului atac s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, scrie CNN.

Anunțul a fost auzit de locuitorii din Pyatigorsk, Tiumen, Voronej, Kazan, Nijni Novgorod, Magnitogorsk, Belgorod, Stary Oskol, Ufa și Novouralsk.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a declarat că serverele posturilor de radio au fost piratate.

„Ca urmare a unui atac al hackerilor asupra serverelor mai multor posturi de radio comerciale din unele regiuni ale țării, au fost difuzate informații despre presupusul anunț al unei alerte aeriene și amenințarea unui atac cu rachete. Aceste informații sunt false și nu corespund realității. Vă îndemnăm să urmăriți informațiile din surse oficiale", a precizat ministerul într-un comunicat. (Sursă foto Dreamstime)