Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut luni seara că situația trupelor sale în jurul Bahmutului, în estul țării, devine foarte dificilă, potrivit AFP.

Volodimir ZelenskiFoto: Efrem Lukatsky / AP / Profimedia

„Situația devine din ce în ce mai complicată”, a declarat el în mesajul său zilnic. „Inamicul distruge în mod sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja pozițiile”, a adăugat el, numindu-i pe soldații ucraineni angajați în luptă „adevărați eroi”.

Din vară, trupele Moscovei încearcă să cucerească orașul Bahmut, de importanță strategică, care a devenit un simbol al luptei pentru controlul regiunii Donbass din estul Ucrainei.

În declarațiile difuzate luni la televiziunea rusă, Denis Pușilin, șeful numit de Moscova la conducerea regiunii Donețk din estul Ucrainei, a declarat că toate căile de acces către orașul-fortăreață Bahmut sunt „la îndemâna armelor” forțelor pro-ruse.

Forțele ruse încearcă să încearcuiască Bahmutul de mai multe săptămâni și au reușit să taie mai multe rute importante de aprovizionare pentru trupele ucrainene.

Șeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat sâmbătă că oamenii săi au capturat satul Yagidne de la periferia nordică a Bahmutului.

Urmărește ultimele evoluții din a 369-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.