Un veteran al armatei americane din Marshfield, Wisconsin, a murit în acțiune pe 16 februarie în Ucraina, potrivit WSAW-TV, afiliat CNN.

Legiunea Internațională pentru apărarea UcraineiFoto: Serghei SUPINSKY / AFP / Profimedia

„Putem confirma decesul unor cetățeni americani în Ucraina”, a declarat vineri pentru CNN un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA. „Suntem în contact cu familiile lor respective și oferim toată asistența consulară posibilă”.

Andrew Peters, în vârstă de 28 de ani, s-a alăturat Legiunii Internaționale de Apărare a Ucrainei, a relatat WSAW-TV.

Legiunea a fost creată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a permite cetățenilor străini, „să se alăture rezistenței împotriva ocupanților ruși și să lupte pentru securitatea globală”, potrivit site-ului oficial al legiunii.

„Andrew avea un simț puternic a ceea ce este bine și rău. El a simțit nevoia de a-și folosi abilitățile sale anterioare de luptă militară pentru a ajuta poporul ucrainean să lupte și să-și elibereze țara. Andrew era extrem de apropiat de colegii săi de arme și era apreciat de toată lumea. Suntem cu toții extrem de mândri de curajul și sacrificiul său altruist”, au declarat părinții lui Peters într-un comunicat, potrivit WSAW-TV.

Peters a efectuat o misiune în Afganistan în 2014.