Rusia va obține „victoria" și este pregătită să meargă până la „granițele Poloniei”, a declarat fostul președinte rus Dmitri Medvedev la un an de la declanșarea invaziei, potrivit AFP și Reuters.

Dmitri MedvedevFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a promis că țara va obține „victoria", adăugând că țara sa este pregătită să meargă până la granițele Poloniei.

„Vom obține victoria", a scris el pe Telegram, spunând că obiectivul este de a „îndepărta cât mai mult posibil granițele amenințărilor la adresa țării noastre, chiar dacă este vorba de granițele Poloniei".

„Sunt ajutați de întreaga țară, care aprovizionează frontul cu tot ceea ce au nevoie. Victoria va fi obținută”, a susținut acest aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin.

„Și ce urmează? Apoi vor fi negocieri, care sunt sigur că vor fi dificile și stresante”, a spus Medvedev, adăugând că la un moment dat „va apărea un fel de acord”.

Noi afirmații halucinante făcute de Medvedev

„Bineînțeles, fără acorduri fundamentale privind frontierele reale sau un nou Pact de la Helsinki care să asigure securitatea în Europa. Doar un fel de acord”, a afirmat el.

Medvedev a continuat cu afirmații halucinante precum aceea că „cei care vor guverna ce va mai rămâne din Ucraina (...) vor provoca din nou un conflict global”.

„Acest lucru nu poate fi permis să se întâmple. De aceea, este atât de important să se atingă toate obiectivele operațiunii militare speciale. Pentru a îndepărta cât mai mult posibil granițele amenințărilor la adresa țării noastre, chiar dacă este vorba de granițele Poloniei. Să distrugem neonazismul din rădăcini”, a mai spus el.

Polonia are la est lungi granițe cu Ucraina și cu Belarus, aliatul Rusiei, și o frontieră de aproximativ 200 km în colțul său nord-estic cu exclava rusă Kaliningrad.

Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a adoptat un ton din ce în ce mai dur și a făcut o serie de declarații agresive de când a început războiul, unii analiști politici sugerând că este una dintre persoanele pe care Putin le-ar putea lua în considerare la un moment dat să-i ia locul.

------------------

Evenimentele de vineri privind războiul sunt LIVE aici pe HotNews.ro

Citește și: