Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut la o întâlnire cu veteranii de război că nu ar fi putut să-și asculte propriul discurs pe care l-a rostit marți în fața Adunării Federale, scrie The Moscow Times.

Vladimir Putin susține că vrea să „denazifice” UcrainaFoto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia

„Bineînțeles, este foarte greu să asculți totul. Are aproape două ore. Probabil că mi-ar fi greu să îl ascult și eu dacă ar trebui să îl ascult. Este mai ușor să spui decât să asculți", a declarat Putin, notează agenția rusă RIA Novosti.

În ciuda criticilor lui Putin la adresa propriului discurs, reprezentanții Adunării Federale l-au aplaudat pe liderul de la Kremlin de 53 de ori în timpul evenimentului, inclusiv patru ovații în picioare.

Discursul lui Putin din acest an a fost al doilea cel mai lung pe care l-a ținut vreodată în calitate de președinte: 1 oră și 45 de minute, față de 1 oră și 57 de minute în 2018.

Discursul a fost modificat pe ultima sută de metri

Inițial, trebuia să dureze 1 oră și 20 de minute. Dar în noaptea dinaintea discursului, Putin a făcut modificări ale textului care l-au prelungit cu 20 de minute, a scris jurnalistul publicației rusești Kommersant Andrei Kolesnikov.

Abbas Galliamov, fost scriitor de discursuri al lui Vladimir Putin, crede că președintele rus a adăugat în ultimul momdent suspendarea participării Rusiei la tratatul privind armele nucleare cu Statele Unite.

Potrivit lui Galliamov, scriitorii de discursuri „încearcă întotdeauna să facă textul logic", iar în mesajul de marți Putin a trecut de la a vorbi despre Occident la alte subiecte, inclusiv economia, și abia la final a anunțat cea mai rezonantă decizie.

„Dacă îndepărtezi acea ultimă bucată despre Occident, obții un text perfect logic. Dar, așa cum este el, subiectul tratatului START a fost în mod evident inserat în ultima clipă și nu a fost timp pentru a pieptăna textul", a spus Galliamov.

Urmărește ultimele evoluții din a 365-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.