Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat joi că Moscova va trimite muniția atât de necesară pentru trupele sale, după o dispută publică în care a acuzat conducerea militară de trădare, transmite Reuters.

Evgheni PrigojinFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Prigojin a publicat miercuri o imagine macabră cu zeci de oameni despre care spunea că au fost uciși deoarece comandanții, inclusiv ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major General Valeri Gerasimov, au ținut muniția pentru a-i face în ciudă. Niciunul dintre cei doi oficiali nu a comentat declarația „bucătarului lui Putin”, dar ministerul a respins acuzația.

Prigojin a declarat joi că a simțit că presiunea pe care el și alții au exercitat-o asupra Ministerului rus al Apărării a dat roade și că i s-a spus că muniția era acum pe drum.

„Deocamdată, totul este doar pe hârtie, dar, după cum ni s-a spus, documentele principale au fost deja semnate", a spus Prigojin.

„Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să facem acest lucru. Ați salvat sute, poate mii de vieți ale unor băieți care își apără patria, le-ați dat o șansă de a-și continua viața”, a mai spus șeful mercenarilor.

Ministerul rus al Apărării a declarat că acuzațiile potrivit cărora „trupele de asalt" care luptă în Ucraina nu ar primi obuze sunt „complet false" și s-a plâns, fără a-l menționa pe Prigojin, de încercările de a crea scindări care au funcționat „exclusiv în beneficiul inamicului".

Putin ar fi intervenit în problema lipsei muniției semnalată de Prigojin

Prigojin, un oligarh rus din domeniul alimentației publice și fost deținut, a ieșit din umbră și a devenit un personaj mai cunoscut de când a început războiul și pare să se bucure de o mare autonomie pe teren.

Grupul Wagner a fost vârful de lance al bătăliei Rusiei, care durează de luni de zile, pentru micul oraș Bahmut din regiunea ucraineană Donețk, un fapt pe care l-a anunțat cu voce tare, și a ajutat Moscova să obțină câștiguri mici, dar constante.

Dar au existat semne în ultimele săptămâni că Kremlinul și Ministerul rus al Apărării încearcă să îi limiteze influența în creștere.

Serghei Markov, un fost consilier al Kremlinului, crede că Consiliul de Securitate al lui Putin a intervenit pentru a rezolva problema munițiilor.

Președintele Vladimir Putin a declarat marți, în discursul său anual despre starea națiunii, că dorește ca luptele interne să înceteze.

„Trebuie să scăpăm, vreau să subliniez acest lucru, de orice contradicții interdepartamentale, formalități, ranchiune, neînțelegeri și alte prostii", a spus Putin.

Urmărește ultimele evoluții din a 365-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.