La aproape un an de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia ordonată de preşedintele Vladimir Putin, conducerea de la Moscova nu dă niciun semn că este deschisă la negocieri pentru a încheia conflictul, potrivit serviciilor secrete ale Germaniei, citate de DPA.

Vladimir Putin susține că vrea să „denazifice” UcrainaFoto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia

Nu există niciun indiciu că Putin ar fi dispus să ajungă la un acord de pace, a declarat şeful serviciului de informaţii externe al Germaniei, Bruno Kahl, în comentarii făcute grupului media german Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) şi publicate miercuri.

Putin ar vrea să tranşeze conflictul pe câmpul de luptă

În acest moment, Putin ar fi preocupat să pună capăt conflictului „pe câmpul de luptă şi să obţină cât mai multe avantaje acolo pentru ca apoi să dicteze un acord de pace în condiţiile sale la un moment dat în viitor”, a declarat şeful serviciilor secrete germane.

Kahl a mai subliniat că Rusia este în continuare capabilă să trimită şi alţi soldaţi pe front. Din cei 300.000 mobilizaţi de Moscova în toamna anului trecut, unii erau încă în curs de pregătire, în timp ce alţii au fost deja trimişi pe front, a mai declarat el.

Rusia ar avea un „potenţial de mobilizare suplimentar de până la 1 milion de bărbaţi, dacă acest lucru era considerat necesar la Kremlin”, potrivit şefului informaţiilor germane.

În pofida avantajului numeric al Rusiei, Ucraina este în continuare capabilă să se apere de forţele Moscovei foarte eficient, a spus Kahl.

„Dar aceasta este o luptă dificilă pe termen lung şi va avea succes în partea ucraineană doar dacă sprijinul Occidentului este cu adevărat susţinut”, a adăugat Kahl, care a descris situaţia actuală de pe câmpul de luptă ca un război de tranşee, „un foarte crud, brutal război de uzură”. (Sursa: Agerpres)

CITEȘTE ȘI:

Urmărește ultimele evoluții din a 364-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO