Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a afirmat să nu „supraestimeze” capacitatea Rusiei de a produce arme, în timp ce a îndemnat aliații să extindă sancțiunile împotriva entităților care produc rachete rusești, potrivit CNN.

​Dmitro KulebaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Partenerii noștri au un instrument în mâinile lor pentru a suprima această producție, și anume sancțiunile. De exemplu, am propus o listă foarte specifică de entități rusești implicate în producții de rachete. Deci, puneți-le pe sancțiuni, faceți-le viața și mai complicată și suprimați producția de rachete.”, a spus el la CNN.

Referindu-se la preocupările tot mai mari din Europa cu privire la faptul că rezervele de muniție se diminuează, Kuleba a declarat că „nu va fi niciodată suficientă muniție atâta timp cât războiul continuă”.

„Da, dacă mă întrebați de ce avem cea mai mare nevoie aici și acum, aș spune că de muniție de artilerie. Dacă mă întrebați să îmi imaginez că această problemă s-a rezolvat, ce urmează, aș spune că obuziere pentru a folosi această muniție”, a declarat ministrul de externe.

„Afacerile au nevoie de contracte și pentru a avea contracte ai nevoie de bani. Prin urmare, dacă guvernele doresc să sprijine Ucraina, își pot finanța propriile companii prin contractarea producției de muniție și alte arme, iar la asta lucrăm”, a continuat Kuleba.

___