Două explozii au fost auzite într-un oraș din vestul Ucrainei, în timp ce țara se confruntă cu un nou val de rachete rusești, au declarat oficiali guvernamentali locali, mai multe regiuni limitând alimentarea cu energie electrică ca măsură de precauție pentru potențiale lovituri asupra rețelei, potrivit Reuters.

Război în Ucraina: Rușii trag cu un lansator multiplu de rachete BM-21 GradFoto: - / Sputnik / Profimedia

Două explozii au putut fi auzite în orașul Khmelnytskyi, care se află la 274 km vest de Kiev, a declarat guvernatorul regional.

La scurt timp după ce sâmbătă dimineață au fost emise alerte de raid aerian la nivel național, autoritățile din mai multe regiuni din sudul și estul Ucrainei au avertizat cu privire la posibile întreruperi de energie electrică de precauție pentru a limita daunele la rețea în cazul unui atac.

Rusia, care a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an, a vizat rețelele energetice ale Ucrainei cu salve de rachete în masă începând din octombrie anul trecut.

Vitaliy Kim, guvernatorul regiunii sudice Nikolaev, a postat pe aplicația de mesagerie Telegram o fotografie cu ceea ce părea a fi resturi de rachete care zac pe un câmp.

El a spus că este probabil să fie o parte a unei rachete de apărare antiaeriană ucraineană și a indicat că cel puțin o rachetă rusă a fost doborâtă.

Urmărește ultimele evoluții din a 360-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.