O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare arată o lovitură a forțelor ucrainene care a provocat o explozie spectaculoasă pe front.

Putin probabil sa existe supravietuitoriFoto: Captura video - Paul Jawin

Lovitura a fost reușită de Brigada 128 de Vânători de Munte a Ucrainei, înregistrarea video surprinzând o explozie de proporții. Din păcate ea a fost filmată la o distanță prea mare pentru a putea identifica ce anume a fost distrus.

Însă cel mai probabil a fost vorba de un lansator multiplu de rachete al armatei ruse, precum modelele Uragan, care transportă mai multe focoase cu încărcătură explozivă ridicată. O altă variantă ar fi ca atacul să fi vizat un sistem de apărare aeriană al Rusiei însă poziționarea acestuia pe o șosea, cum poate fi văzut în înregistrare, face această variantă ceva mai puțin plauzibilă.

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare înspre sfârșitul lunii ianuarie a surprins o astfel de explozie spectaculoasă a unui sistem antiaerian S-300, această lovitură fiind însă reușită de armata rusă.

Atât Moscova cât și Kievul au în dotarea lor sisteme de apărare aeriană S-300, precum și numeroase alte arme moștenite după destrămarea Uniunii Sovietice.

Urmărește ultimele evoluții din a 356-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.