SUA le-au transmis cetățenilor americani să părăsească imediat Rusia din cauza războiului din Ucraina și a riscului de arestări arbitrare sau hărțuire din partea forțelor de ordine rusești, transmite Reuters.

Piata Rosie din MoscovaFoto: Nikolay Vinokurov / Alamy / Profimedia Images

„Cetățenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să plece imediat", a declarat ambasada SUA la Moscova.

„Manifestați o prudență sporită din cauza riscului de a fi reținuți în mod abuziv".

„Nu călătoriți în Rusia", a avertizat ambasada SUA în Rusia.

Statele Unite au cerut în repetate rânduri cetățenilor săi să părăsească Rusia. Ultimul avertisment public de acest fel a fost în septembrie, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială.

„Serviciile de securitate rusești au arestat cetățeni americani pe baza unor acuzații false, au ales cetățeni americani din Rusia pentru detenție și hărțuire, le-au refuzat un tratament corect și transparent și i-au condamnat în procese secrete sau fără a prezenta dovezi credibile", a precizat ambasada.

„Autoritățile ruse aplică în mod arbitrar legile locale împotriva cetățenilor americani și au deschis anchete penale discutabile împotriva cetățenilor americani implicați în activități religioase".

Rusia a deschis un dosar penal împotriva unui cetățean al Statelor Unite sub suspiciunea de spionaj, a declarat în ianuarie Serviciul Federal de Securitate(FSB).

Urmărește ultimele evoluții din a 355-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.